Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Strekmetalen gevel in cortenstaal

De nieuwbouw van Toyota Material Handling langs de A12 bij Ede is voorzien van een strekmetalen voorzetgevel van cortenstaal. Behalve een esthetische waarde biedt de tweede façade tevens klimaattechnische voordelen.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

7 reacties op “Strekmetalen gevel in cortenstaal

 • Hessel

  Wat is de h.o.h. afstand van de bevestigingspunten in beide richtingen?

 • Laurens

  Sorry Erik, maar je reactie raakt kant noch wal. Heb je de details wel bekeken?
  Het CorTenstaal staat niet in contact met hout….

 • De hele gevel heft nog wat tijd nodig om egaal te kleuren. Wel slim om een kleine vochtinspectie te houden. Het kan wel zo zijn dat het corten dakpansgewijs ligt dan valt rotten hout wel mee hoewel je wel voorzichtig moet zijn (schroeven?)

 • Laurens

  Ed, dit zijn uiteraard de details van de architect. Ik ga er van uit, dat de gevelbouwer, Voortman Staalbouw, de benodigde voorzieningen, zoals lekdorpels, wel meegenomen heeft.
  Op de derde foto is te zien dat er onder en boven de UNP zetwerk gemonteerd is.

 • Ernst Kleeblatt

  Cortenstaal zal levenslang roestdeeltjes/roestwater produceren. Wordt dus een smeerboel.
  Maar als ik de details eens bekijk dan zie ik dat onder de kozijnen netjes een lekdorpel is aangebracht die het lekwater lans de gevel vóór de gevelplaat brengt. Maar bij de UNP profielen ontbreekt deze voorziening, hier mag het lekwater gewoon achter de gevelbeplating afstromen. Hoe lang duurt het dan voordat het houtwerk wordt aangetast? En nu niet zeggen dat er een waterkerende folie voor zit, die folie is – tussen de gaten – inderdaad waterkerend maar iedere bevestiging van de gevelplaten geeft een gat in de folie. Of zie ik het nu te somber in?

 • Laurens

  Van CorTen staal zal in eerste instantie, tot de oxidehuis gevormd is, roest met het afstromend water meegevoerd worden. Als dit niet wordt opgevangen, zal dit vlekken geven op, bijvoorbeeld, de bestrating.

 • Lieve hemel,

  metaaloxide deeltje in opvang bak , wie bedenkt dit ?, Nano deeltjes van metaaloxide zijn vaak uiterst toxisch of vergis ik mij ?.
  een reactie is welkom !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.