Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Takelmanoeuvre Erasmus MC succesvol

In de nieuwbouw van het Erasmus MC zijn drie nieuwe MRI-apparaten succesvol geplaatst middels een bijzondere takelmanoeuvre. Hierdoor profiteren patiënten van het ziekenhuis straks als een van de eersten in de wereld van de allernieuwste technieken op het gebied van MRI-diagnostiek.

Om de omvangrijke onderneming mogelijk te maken is op de vijfde etage een glazen gevelpaneel geopend. EGM architecten heeft de nieuwbouw van het Erasmus MC zodanig ontworpen dat het inhuizen van grote apparaten ook in de toekomst geen probleem meer is. Het ‘verhuisraam’ van de afdelingen Radiologie & Nucleaire Geneeskunde en Radiotherapie kan zonder veel moeite worden verwijderd. Daardoor ontstaat een opening van ruim 4,7 bij 2,8 meter, zodat grote machines naar binnen kunnen. Het Erasmus MC kan, dankzij dit duurzame ontwerp, voorop blijven lopen bij nieuwe ontwikkelingen. Oók op het gebied van – dikwijls lijvige – diagnostische apparatuur.

Nog nooit eerder heeft het Erasmus MC een dergelijke manoeuvre uitgevoerd.

Foto: Erasmus MC

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Takelmanoeuvre Erasmus MC succesvol

  • Jan van der Veen

    Klopt niet dat dit de eerste keer is. Rond 2001 is er een grote 3 tesla MRI door de gevel van het oude Dijkzigt naar binnen gebracht. We hebben een gedeelte van de gevel verwijderd en weer teruggeplaatst. Uiteraard gaat het met een uitneembaar gevel element eenvoudiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.