Ga naar hoofdinhoud

Unieke woningen uitgelicht

Unieke woningen. Door goed te zoeken kun je ze altijd vinden. Vaak zijn het de woningen die niet voor ieders budget zijn weggelegd. Toch zitten er soms huizen tussen die je wel kunt betalen en waarbij je wellicht nog een volledige hypotheek kunt krijgen. Maar welke woningen zijn nou echt uniek in Nederland en bovenal: wat krijg je terug voor de prijs die eraan hangt? Door de informatie op Funda door te lezen, krijg je al een goed beeld van de mogelijkheden. En zeg nou zelf: wie droomt er nou niet weg bij het zien van een groot landhuis of een enorme villa midden in een stad? Onderstaande unieke huizen laten jou weer even dromen en wellicht heb je in de toekomst het geld bij elkaar voor een van deze woningen.

Unieke woningen in de BunkerToren

Een van de unieke woningen waar je naar kunt gaan kijken is een riant appartement in de BunkerToren in Eindhoven. De BunkerToren is een nieuwbouwproject in hartje Eindhoven, dat midden in de natuur ligt. Hierdoor heb je niet alleen het stadsleven tot je beschikking, maar ook voldoende groen om geheel tot rust te komen. Voor het gehele gezin kun je hier een mooi appartement of penthouse vinden. De prijzen variëren sterk van elkaar. Zo kun je bijvoorbeeld voor iets meer dan 200.000 euro al een knus appartement aanschaffen. Voor de grotere budgetten kun je ook meer oppervlakte krijgen. Zo gaan de appartementen tot meer dan 1 miljoen euro.

Veel leefruimte met extra rust en privacy

Maar wat krijg je er dan voor terug? Je kunt je afvragen waarom je nou een appartement van een miljoen euro aanschaft. Je krijgt hier bijna 250 vierkante meter aan woonoppervlak voor terug, met meerdere slaapkamers en een ruime badkamer. Jouw woning past hierdoor precies bij jouw luxe leefstijl. Wanneer je even wilt genieten van de rust, dan kun je direct vanaf de voordeur de natuur in lopen. Je hoeft er dus helemaal niet ver voor te rijden en kunt ervoor zorgen dat je alleen nog maar hoeft te genieten. Ondanks het bedrag dat je hiervoor neertelt, heb je dus wel een unieke woning in jouw bezit.

Een enorme woning midden in Amsterdam

Houd je niet van het Brabantse leven? Dan kun je ook in Amsterdam unieke woningen vinden. Bij Amsterdam denk je waarschijnlijk aan kleine woningen zonder enige buitenruimte. Echter is er veel meer mogelijk als je een flink budget hebt. Zoals bijvoorbeeld een herenhuis aan de Jan Olphert Vaillantlaan. Het huis op Funda is niet mis. Voor meer dan een miljoen krijg je een woning in jouw bezit van maar liefst vijf woonlagen. Deze vijf woonlagen kennen zeven aparte slaapkamers, waarbij er drie voorzien zijn van een eigen badkamer. Ook is er nog een vierde badkamer beschikbaar. Je hebt dus geen gevecht meer om de douche in de vroege ochtend.

Meer dan alleen een woonhuis

Maar dat is nog niet alles. Deze unieke woning is namelijk ook voorzien van een grote achtertuin, een dakterras en drie Franse balkonnetjes om van de buitenlucht te kunnen genieten. De authentieke details van de woning zorgen ervoor dat je niet alleen zelf fijn kunt wonen, maar de woning ook om kunt toveren tot een luxe Bed&Breakfast. Op twee woonlagen zijn namelijk kamers ingericht die hiervoor gebruikt kunnen worden. Je hebt hierdoor wel altijd drie verdiepingen voor jezelf en hoeft jouw gasten dus niet continu tegen het lijf te lopen. Doordat je voldoende mogelijkheden hebt om buiten te leven, kun je wel altijd gaan genieten en zit je niet voortdurend in de drukte van de Nederlandse hoofdstad.

Terug naar het platteland met een grote villa

Als je juist niet in de stad wilt wonen, dan zijn er ook voldoende unieke woningen te vinden. Aan De Buytencamp in Bakel staat namelijk een luxe landhuis te koop. Dit landhuis is niet alleen uniek vanwege de grootte van de woning, maar ook door alle voorzieningen die er binnen in de woning te vinden zijn. Vanaf de buitenkant lijkt het heel normaal, maar wanneer je binenstapt kom je in een droom terecht. Het eerste dat opvalt is de indeling van de woning. Het huis is namelijk ruim 500 vierkante meter en kent een meerdere ruimtes. Zo vind je niet alleen drie badkamers, maar kun je ook nog even genieten van jouw eigen binnenzwembad. Heb je zin in een filmpje? Dan kijk je deze natuurlijk gewoon in jouw thuisbioscoop.

Een huis zonder grote verbouwingen

Voor een bedrag van 1,5 miljoen euro heb je ook nog eens een Irish pub tot jouw beschikking en kun je genieten van de woonkeuken en tuinkamer die in 2017 aangebouwd zijn. Jouw boekenvoorraad zal ook goed tot zijn recht komen. Het landhuis kent namelijk ook nog een bibliotheek, welke ook als werkkamer te gebruiken is. Doordat het huis uit meerdere woonlagen bestaat, kun je urenlang ronddwalen en steeds weer iets nieuws voorbij zien komen. Zelfs op de foto’s op de makelaarssite verdwaal je al. Wanneer dit huis in jouw bezit komt, kun je niet anders dan een luxeleventje leiden en heb je iedere dag weer vakantie. Wie wil dat nou niet? Ondanks het hoge prijskaartje is het wel gewoon genieten en kun je jarenlang vooruit door de net uitgevoerde reparaties aan de gehele woning.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *