Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Variatie in prefab betonnen gevels

OurDomain Amsterdam South East bestaat uit drie grote appartementencomplexen. De drie blokken zijn gerealiseerd in tunnelbouw met prefab betonnen gevels. Elk blok heeft een andere gevel, maar ook binnen elk blok variëren de gevelelementen. Dat vereiste hoogwaardige detailengineering, rekening houdend met onder meer daglichttoetreding, geluidbelasting en montagetechniek.

OurDomain Amsterdam South East is het grootste woonproject van Nederland met 1559 appartementen, variërend van gemeubileerde studio’s tot hoogwaardig afgewerkte twee- en driekamerappartementen voor (young) professionals, stellen, studenten en woningdelers. De appartementen zijn verdeeld over drie afzonderlijke woongebouwen – East House (A), North House (B) en West House (C) – die met elkaar worden verbonden door een stadspark van 18.000 m2. Het nieuwbouwplan met een oppervlakte van circa 100.000 m2 is het vlaggenschip van de omvangrijke transformatie die het gebied Amstel III in Amsterdam Zuidoost de komende jaren zal ondergaan. De appartementencomplexen zijn ontworpen door OZ architecten en zijn gebouwd door VOF Holendrecht, een samenwerking van Wessels Rijssen en Wessels Zeist, onderdeel van VolkerWessels Concern.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.