Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Veel animo voor compacte woning

Villa Mokum, het nieuwbouwcomplex met 627 koop- en huurwoningen voor starters en studenten in het Amstelkwartier in Amsterdam, is volledig bewoond. De verkoop, verhuur en realisatie van de woningen zijn snel verlopen. De bouw van het complex startte in 2012 en begin 2015 vond de laatste oplevering plaats. In 2014 zijn ruim 260 studio’s in Villa Mokum verkocht. Villa Mokum is een ontwerp van Kampman Architecten. De uitvoering was in de handen van BAM Woningbouw.

Compacte koop- of huurwoning

‘Met de ontwikkeling van Villa Mokum in Amsterdam hebben wij een structurele bijdrage willen leveren aan het terugdringen van het tekort aan betaalbare starters- en studentenwoningen, zowel in de koop als in de huur. Met deze studio’s hebben wij voor een brede doelgroep de mogelijkheid geboden voor een betaalbare prijs de beschikking te krijgen over een compacte koop- of huurwoning. Gezien de snelle verkoop en verhuur en de zeer positieve reacties van zowel bewoners als bezoekers zijn we in deze opzet helemaal geslaagd’, zegt Frank Klomp, directeur AM Noordwest, dat het initiatief heeft genomen voor dit plan.

‘We zijn trots op dit project, omdat het een geheel eigen gezicht heeft en ondanks de grote aantallen woningen veel herkenbaarheid en geborgenheid biedt, onder meer door de gemeenschappelijke terrassen en voorzieningen in en rond de gebouwen en door de fraaie, centraal gelegen binnentuin, die in korte tijd een echt verblijfsgebied geworden is. Daarnaast is veiligheid een belangrijke pijler van het project. De beschermde omgeving, die onder meer door de standaard videofoon en het inzetten van een huismeester is gecreëerd, is voor veel ouders, studenten en starters aanleiding geweest te kiezen voor Villa Mokum.’

Vier appartementengebouwen

Villa Mokum bestaat uit vier appartementengebouwen tussen de Spaklerweg en de Amstelvlietstraat, gelegen rond een gemeenschappelijke park in de nabijheid van de Amstel. In totaal zijn 627 studio’s gerealiseerd, waarvan 348 voor de verkoop bestemd waren en 279 voor de verhuur. De woningen variëren in grootte van 28 tot 33 m2 en beschikken standaard over ingerichte keuken en badkamer, vloerverwarming, videofooninstallatie en glasvezelaansluiting. De bewoners hebben de beschikking over een afsluitbare fietsenstalling in de kelder en (tegen meerprijs) een vaste parkeerplek in de garage.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.