Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Vernieuwing Waterlandpleinbuurt herstart

De bouwwerkzaamheden van 90 sociale huurwoningen in het Breehorngebied in Amsterdam-Noord zijn van start gegaan. Door de economische crisis heeft de ontwikkeling van dit gebied een tijd stil gelegen. Na het realiseren van de 80 eengezinswoningen in 2015, wordt er nu begonnen aan het tweede deel van de 1e fase.

Woningstichting Rochdale heeft aan Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Dokkum de opdracht gegeven om het gebouw met 90 appartementen te gaan bouwen in de Amsterdamse Waterlandpleinbuurt. Aan LEVS architecten te Amsterdam is gevraagd om het gebouw te ontwerpen.

Verschillende doelgroepen

De woningen hebben een oppervlakte van circa 53m2. Naast een (open) keuken, gang, toilet, en badkamer is er 1 slaapkamer en een kamer aanwezig die kan worden gebruikt als logeerkamer of toch een kleine babykamer. Daardoor zijn ze geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. Daarnaast beschikt elke woning over een privé buitenruimte uitkijkend over de IJdoornlaan. De woningen in de plint zijn ook geschikt voor mindervalide bewoners.

Het project biedt dus ruimte voor verschillende doelgroepen zoals ouderen, starters op de woningmarkt, alleenstaanden en stellen. Maar ook tienermoeders kunnen hier een thuis vinden. Daarmee kan er een prima mix ontstaan en dat komt volgens ons de leefbaarheid ten goede.

Vernieuwing Waterlandpleinbuurt

Begin 2002 hebben Ymere, Stadgenoot (AWV), Rochdale en stadsdeel Amsterdam-Noord een intentieovereenkomst gesloten met afspraken over de vernieuwing van de Waterlandpleinbuurt. In 2009 is het stedenbouwkundig plan uitgewerkt en toen heeft ook het project Breehorn vorm gekregen. Met de 90 appartementen wordt de eerste fase in de vernieuwing van Breehorn afgerond.

De 1e fase omvat twee hoven van elk 40 marktwoningen (fase 1A) en één appartementenblok van 90 sociale huurwoningen (fase 1B). De 2e fase omvat één hof van 40 woningen en een appartementenblok van tussen de 50 en 80 appartementen. Het ligt in de planning om medio 2017 te starten met de 2e fase van circa 100 woningen.

Rochdale is een nieuwe koers gaan varen. Met de slogan ‘Rochdale geeft thuis’, legt de woningstichting de focus op voldoende en betaalbare en sociale huurwoningen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.