Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Het Dok (Amsterdam): Voordelen prefab bouwmethode maximaal benut

Met een snelheid van één verdieping per week werden door Van Wijnen Amsterdam de drie woontorens van Het Dok op de Amsterdamse NDSM-werf opgebouwd. Een prestatie van formaat. Door de goede voorbereiding, nauwkeurige onderlinge afstemming en strakke planning op de bouw kon de aannemer de voordelen van de prefab bouwmethode maximaal benutten.

Het Dok

De nieuwe woontoren Het Dok op de NDSM-werf in Amsterdam heeft een opvallende vorm. Het gebouw heeft een 150 meter lange plint van vier verdiepingen hoog met daarbovenop drie woontorens van verschillende hoogtes: 75 meter, 62 en 53 meter. Het ontwerp van de Architekten Cie. heeft een robuuste, industriële uitstraling, die is afgestemd op de bestaande bouw van de voormalige scheepswerf.

https://www.bouwwereld.nl/bouwtechniek/methoden-en-technieken/prefab-op-de-bouwplaats-de-bijzonderste-modulaire-gebouwen/

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.