Ga naar hoofdinhoud

Voormalig kassengebied wordt villapark

Villapark op oud kassenterrein

Het voormalige 12 hectare grote kassengebied aan de westkant van Rijswijk wordt getransformeerd naar een woongebied. De ontwikkeling betreft in totaal circa driehonderd woningen, die in verschillende fasen in verkoop worden gebracht. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft deze week het startsein voor de bouw van 22 woningen in het zogenoemde project Villapark Eikelenburgh.

Nieuwe Haagse School

Villapark Eikelenburgh ligt in het gebied tussen de Sir Winston Churchilllaan, de Mgr. Bekkerslaan en de Rijner Watering in Rijswijk. Tijdens het eerste plandeel zijn 52 woningen gerealiseerd en zijn er vijftien woningen in aanbouw in het oude kassengebied. Het plan biedt een divers woonprogramma met vrijstaande villa’s, herenhuizen en twee-onder-één-kap woningen. De woningen in de wijk hebben alle een architectuur van de Nieuwe Haagse School en zijn naar een ontwerp van Van Egmond Totaal Architectuur.

Het woningaanbod in deze fase bestaat uit zeven herenhuizen, veertien twee-onder-kap-woningen en een vrijstaande villa. De prijzen zijn vanaf € 417.500 tot € 609.500 v.o.n. De royale woonoppervlaktes variëren van 155 m2 tot en met 198 m2 op kavels van 198 m2 tot en met 549 m2. De bouw is in handen van BAM Woningbouw.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Voormalig kassengebied wordt villapark

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *