Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

VSF bouwt uitbreiding Paleis Het Loo

VolkerWessels onderneming Volker Staal en Funderingen (VSF) heeft het contract gekregen voor de ondergrondse uitbreiding van museum Paleis Het Loo in Apeldoorn. Paleis Het Loo wordt de komende jaren fors vernieuwd en verbouwd. Het contract voor de ondergrondse betonnen bouwkuipen, (hulp)constructies en (her)fundering, is één van de zes deelcontracten van de totale renovatie en uitbreiding.

Uitbreiding

De ondergrondse uitbreiding verbindt de vleugels van het huidige paleis en het Corps de Logis (het hoofdgebouw). In de uitbreiding komen een royaal entreegebied en nieuwe tentoonstellingszalen. Zo ontstaat een prachtig ensemble met het paleis, de tuinen, de tentoonstellingszalen, het Juniorpaleis voor kinderen en het Huis van Oranje, waar de vaste collectie en wisseltentoonstellingen alle ruimte krijgen.

Bouwkuip

Om het museum ondergronds te kunnen uitbreiden wordt er een tien-meter-diepe bouwkuip gemaakt van bijna 4500 m². Daarbij wordt ongeveer 4000 m³ staalvezelgewapende onderwaterbeton verankerd door circa 400 GEWI trekpalen. De 400 m verankerde bouwkuipwanden komen rond de gehele binnenplaats en deels ook op 4 plaatsen onder de bestaande monumentale gebouwen. In totaal wordt er hiervoor circa 45.000 m³ koninklijk zand ontgraven.

De bouw van de ondergrondse uitbreiding start in januari 2018, de heropening van het volledig vernieuwde paleis staat gepland voor het voorjaar van 2021.

Zie voor meer informatie: www.paleishetloo.nl/vernieuwd-en-verbouwd/ en www.vsf.nl

Beeldmateriaal: KAAN Architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.