Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Watervilla’s met aandacht voor detail

Kontour Vastgoed, een onderdeel van VolkerWessels, begint in augustus met de bouw van 50 watervilla’s. Het project Watervilla’s Friese Meren, ligt  aan het Tjeukemeer in Friesland. De onder architectuur gebouwde villa’s met rieten daken en doorleefde gevelstenen zijn ontworpen in harmonie met de natuurlijke omgeving.

De villa’s liggen direct aan het Tjeukemeer op tien minuten van Lemmer in het ’tweelingdorp’ Delfstrahuizen/Echtenerbrug. Alle villa’s staan op ruime kavels met garantie op fraaie uitzichten en privacy. Ondernemers uit het dorp worden bij het project  betrokken. Van verhuur van sloepen en fietsen tot boodschappen brengen. Zo is het plan straks onderdeel van het dorp.

Aandacht voor detail

Er zijn vier verschillende type villa’s met een variatie qua afmeting en indeling. De Kontour signatuur is duidelijk herkenbaar aan het hoge afwerkingsniveau en aandacht voor detail. Zo is elke villa voorzien van een luxe hoogwaardige en complete keuken, meerdere luxe badkamers en een volledig aangelegde tuin met vlonderterras. Bijna alle villa’s van de eerste fase zijn inmiddels verkocht, de verwachting is dat de eerste kopers nog vóór de zomer van 2017 hun woning in kunnen.

Friese Merenproject

Vanuit het Friese Merenproject zijn in de dorpen Delfstrahuizen en Echtenerbrug de oevers, kades, steigers, aanlegvoorzieningen en terrassen aangepakt. Er is een duurzaam sanitair gebouw geopend, dat sportief als recreatief wordt gebruikt. De toegangsweg naar het recreatiepark en het strand is niet alleen nodig voor de watervilla’s, maar creëert ook een nieuw wandelrondje. Dit project is onderdeel van het voormalige Friese Merenproject. Vijftien jaar lang werkte de provincie Fryslân met gemeenten en andere partijen aan het aantrekkelijker maken van de watersport in Fryslân. In 2016 en 2017 worden de laatste projecten opgeleverd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.