Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

WikiToren toont mogelijkheden WikiHouse

De WikiToren is gebouwd volgens de principes van WikiHouse. Zonder spijkers of schroeven is er een tweelaagse constructie geplaatst die laat zien wat de mogelijkheden zijn van WikiHouse.

WikiHouse is een open source bouwpakket systeem. Doel is iedereen in staat te stellen een huis of een ruimte te ontwerpen, te downloaden en de onderdelen te kunnen uitzagen (op een computergestuurde freesmachine). De onderdelen kunnen zonder specialistische kennis en vaardigheden samengevoegd worden tot een WikiHouse.

SmartPly OSB

De toren is gebouwd met SmartPly OSB, een milieuvriendelijke alternatief voor allerlei soorten multiplex. Het is geschikt voor gebruik in zowel constructieve- en niet-constructieve toepassingen. Het OSB wordt geproduceerd van hout afkomstig uit lokale, duurzaam beheerde bossen. Hierdoor is de ‘carbon-footprint’ van SmarPly lager dan van veel multiplex soorten en daarmee één van de meest duurzame bouwmaterialen.

Informatiecentrum Duurzaam Bouwen

De WikiTower is gerealiseerd i.s.m. het Informatiecentrum Duurzaam Bouwen (kortweg ICDuBo), RDMMakerspace en Coillte Smartply. Op 24 september 2015 wordt de Wikitoren in ICDuBo  in Rotterdam officieel geopend. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Vanaf 15.00 uur is er inloop en om 16.00 uur vindt de opening plaats.

Locatie: ICDubo, RDM Campus (haven), Directiekade 2, 3089 JA Rotterdam.
Gratis aanmelden kan via wikihouse@icdubo.nl

Betrokken partijen

Ontwerp en bouw: WikiHouseNL
Freeswerk elementen: RDM Makerspace
Leverancier OSB: Smartply (Coillte)

Foto’s: Jan Willem de Groot

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.