Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Woningfabriek Van Wijnen bouwt woningen vanaf anderhalve ton

Bouwbedrijf Van Wijnen gaat huizen vanaf 148.000 euro inclusief btw (exclusief grond) verkopen. De woningen worden geproduceerd in de nieuwe woningfabriek van het bouwbedrijf. De productie van de woningen gaat binnenkort van start.

Het nieuwe kabinet wil jaarlijks 100.000 nieuwe woningen bouwen, waarvan twee derde onder de NHG-grens (355.000 euro in 2022) moet liggen of beschikbaar moet zijn in de betaalbare huursector. Met de woningfabriek hoopt Van Wijnen een bijdrage te leveren aan deze plannen.

We vinden het belangrijk om woningen voor iedereen te bouwen, wat je inkomen ook is”, zegt Lukas Schmeink, CMO van Van Wijnen. “Met de opening van deze fabriek verdubbelen we het aantal woningen dat wij jaarlijks kunnen bouwen. En we maken een comfortabel thuis voor meer mensen bereikbaar. Daar zijn we trots op.” Van Wijnen verwacht binnen enkele jaren bij volledige capaciteit 4.000 woningen per jaar te produceren in de fabriek.

Sneller en goedkoper

Voor 148.000 euro inclusief btw (exclusief grond) bouwt Van Wijnen een huis met een woonkamer, twee slaapkamers en een bergzolder of een appartement in een gebouw tot 14 hoog. De huizen worden opgeleverd met keuken en badkamer. De woningen zijn voorzien van vloerverwarming, een warmtepomp en zonnepanelen, en gemaakt van verduurzaamd beton. Doordat de woningen niet op locatie worden gebouwd maar in de woningfabriek van Van Wijnen, is de bouw sneller en goedkoper en de CO2-uitstoot lager. Ook is het mogelijk de woning naar smaak in te delen. Zo bepalen kopers zelf de keukenindeling, het plaatsen van een of meerdere dakkapellen en kunnen zij de kleur van de bakstenen kiezen.

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.