Ga naar hoofdinhoud
Nieuwbouw

Woonconcept voor gezinnen in de stad

De gemeente Rotterdam heeft het plan ‘Rotterdamse Toren van Babel’ van architect Laurens Boodt, gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Bartels Ingenieursbureau geselecteerd voor de ontwikkellocatie aan de Lloydpier in Rotterdam. De jury van de prijsvraag ‘Open Oproep Gezinsappartementen’ koos unaniem voor dit ontwerp, dat een onderscheidend woonconcept biedt voor gezinnen die in de stad willen blijven wonen.

Voor deze plek aan de Rotterdamse Lloydpier met uitzicht over de Maas en de Schiehaven hebben Laurens Boodt en AM een plan ontwikkeld voor een gebouw met 25 gezinswoningen, een parkeergarage en diverse semi-openbare voorzieningen als een plein op de eerste verdieping en een binnentuin.

Een plein op de eerste verdieping

In het ontwerp van de ‘Rotterdamse Toren van Babel’ is het straatleven om het gebouw naar boven gewikkeld. Hiermee ontstaat een verbinding tussen de woningen en de openbare ruimte, die volop ruimte biedt om contact te maken, te spelen, te tuinieren of te recreëren. Het plan omvat 25 gezinsappartementen met oppervlaktes van 70 tot 160 m2, die naar keuze van de koper kunnen worden ingedeeld. Verder biedt het complex ruimte aan een tweelaagse parkeergarage voor bewoners, een lift, een plein op de eerste verdieping, een binnentuin en de mogelijkheid voor een dakterras.

Stedelijk, ruim en ontspannen wonen

Het gebouw is ontwikkeld voor de locatie aan de Kratonkade hoek Loods Celebes op de Lloydpier in Rotterdam. De ‘Toren van Babel’ geeft gezinnen de mogelijkheid om in het centrum van Rotterdam te blijven wonen, waar zij kunnen genieten van stedelijk, ruim en tegelijkertijd ontspannen wonen. Het plan ‘Rotterdamse Toren van Babel’ is geïnspireerd op het gelijknamige schilderij van Pieter Bruegel; daarop loopt een straat, die de ruimtes verbindt, buitenom de toren omhoog. De planning voorziet erin dat de realisatie medio 2018 zal starten.

Het winnen van deze prijsvraag voor het nieuwe plan aan de Rotterdamse Lloydpier geeft uitvoering aan de focusstrategie van AM, waarmee zij haar activiteiten intensiveert in het economisch kerngebied in Nederland, waaronder Rotterdam.

AM heeft jarenlange ervaring bij het ontwikkelen van vernieuwende vastgoedprojecten in Rotterdam zoals 100Hoog, Newport Nesselande, Calypso en De Veranda. Tevens is zij betrokken bij de ontwikkeling van De Zalmhaven aan de Gedempte Zalmhaven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.