Ga naar hoofdinhoud
Opgeleverd

Woontoren Flores icoon voor Almere

De ontwikkelcombinatie Amvest – Dura Vermeer heeft onlangs de woontoren Flores op het Floriade-terrein in Almere opgeleverd. Flores vervult tijdens Floriade Expo diverse functies. Na afloop wordt Flores een woontoren met 80 appartementen met een commerciële ruimte, opgenomen in het Amvest Residential Core Fund. Flores heeft een bijzonder gevelkunstwerk dat het arboretum – de groenstructuur van de Expo met bomen, planten en bloemen – artistiek vertaalt.

Flores ligt in het hart van het Floriade-terrein aan het Centrale plein. De toren zal door de nationale en internationale deelnemers gebruikt worden tijdens de Expo en na 2022 onderdeel blijven van de groene stadswijk Hortus. Zo krijgt de woontoren op de begane grond tijdens de Expo verschillende eet- en drinkgelegenheden en kunnen er Meeting Rooms en Offices gereserveerd worden voor bijeenkomsten of werkplekken.

Bijzonder gevelkunstwerk

Pascal Fransman, Ontwikkelaar Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Wij zijn enorm trots op het eindresultaat van deze prachtige toren. Het is een unieke locatie om een appartementencomplex te mogen ontwikkelen en realiseren. Het gevelkunstwerk maakt het extra bijzonder. Hiervoor is een bijzondere productietechniek toegepast door het kunstwerk op een glazen façade te printen. Het panoramische werk met de gevel als canvas blijft ook na de expo als eyecatcher behouden.”

Huurappartementen

De duurzame en hoogwaardig afgewerkte woontoren, naar het ontwerp van Klunder Architecten, is 43,5 meter hoog en heeft 14 bouwlagen. Na Floriade Expo 2022 bestaat Flores uit 80 huurappartementen, waarvan 60 in het middensegment en een commerciële ruimte op de begane grond. Het Amvest Residential Core Fund is eigenaar van dit woongebouw. De verhuurprocedure van de woningen start in deze zomer.

Duizend verschillende boomsoorten

Dennis Wedding, Portfoliomanager Amvest Residential Core Fund: “Wij zijn verheugd dat we met woontoren Flores, na de Expo, een fijn thuis kunnen bieden aan bewoners op een unieke plek. Bij de aanleg van een nieuwe woonwijk wordt het gebied normaal gesproken eerst helemaal kaal gemaakt. In Hortus zijn er al maar liefst 1.000 verschillende boomsoorten aanwezig vóórdat de wijk wordt gebouwd. Flores is het eerste woongebouw in deze aantrekkelijke en duurzame wijk.”

Verticale weergave van arboretum

Het gevelkunstwerk dat het beplantingsplan met de bomen-, planten- en bloemencollectie van het arboretum in een levendig en kleurrijk panorama weergeeft, maakt de woontoren tot een icoon voor Almere dat ook na Floriade behouden blijft. Dit unieke gevelkunstwerk is een creatie van MVRDVArttenders en de Vlaamse kunstenares Alex Verhaest. De gevelpanelen zijn ontwikkeld, geproduceerd en geïnstalleerd door Sorba.

Woonwijk Hortus

De woontoren komt in de nieuwe groene stadswijk Hortus van de gebiedsontwikkeling Floriade in Almere. Na Floriade Expo 2022 is Flores het eerste woongebouw in deze wijk. Hortus is al vanaf het begin rijk aan bomen, planten en bloemen door gebruik te maken van het arboretum dat de kavels omzoomt. Zo krijgt de wijk een groen karakter.

Voor meer info over de gevel, zie www.sympoiesis.nl.

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.