Ga naar hoofdinhoud
Projecten

Park 2020, Haarlemmermeer

In Haarlemmermeer wordt op Beukenhorst Zuid het grootste cradle 2 cradle project gerealiseerd dat bedenker William McDonough ooit ontwierp. Daarmee wordt Park 20|20 het grootste full service C2C kantorenpark ter wereld.

Haarlemmermeer heeft leefbare en duurzame ambities die ontwikkelingscombinatie VolkerWessels, Reggeborgh en Delta Development Group met Park 20|20 Park uitvoert. Volgens Coert Zachariasse van Delta Development Group is ‘Park 20|20 een droom en visie die nu uitgevoerd worden’. “Een duurzame droom betekent ook gewoon verstandig omgaan met je omgeving”, aldus Zachariasse..

Gebiedsontwikkeling
Park 20|20 is een unieke gebiedsontwikkeling. Op deze schaal is, volgens de ontwerper McDonough, nog niet eerder in de wereld een duurzaam ‘full service Cradle to Cradle’ kantorenpark ontwikkeld. In totaal gaat het om een oppervlak van ruim 95.000 m2 aan kantoren en voorzieningen op Beukenhorst Zuid. Belangrijke inspiratiebron en ontwerper van het park is William McDonough, bedenker van het Cradle to Cradle principe.

Het park richt zich op de werknemers van nu en de toekomst. Zij moeten zich thuis voelen en het gemak ervaren van werken in Park 20|20. Daarvoor is ruim 4.000 m2 ruimte voor kleinschalige voorzieningen. Dit zijn bijvoorbeeld een supermarkt, een café, stomerij of kinderdagverblijf. Een ‘full service’ kantorenpark dus.

Maar ook het naastgelegen hotel zorgt voor extra sociale beweging in en rond het park. Daarom wordt op dit park extra aandacht aan de openbare ruimte gegeven. Ook het duurzaam omgaan met personeel heeft voordelen; zij zijn productiever in een gezonde omgeving, is de stelling van McDonough.

Aanvullende gegevens

Programma: Duurzaam kantorenpark met facilitaire voorzieningen en verdiept parkeren
Opdrachtgever Gemeente Haarlemmermeer
Ontwerper William McDonough
Uitvoerend architect KOW
Ontwikkelaar combinatie VolkerWessels, Reggeborgh en Delta Development Group
Vloeroppervlak 90.000 m2 kantoor, 4.000 m2 facilitaire voorzieningen en verdiept parkeren
Start bouw 2009
Oplevering 2016

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.