Ga naar hoofdinhoud
Renovatie

24 silo’s vormen één open werkplek

Rothuizen Architecten Stedenbouwkundigen heeft een nieuw kantoor in Middelburg. Het bureau heeft de gewoonte om elke tien jaar van huisvesting te veranderen en deze keer viel het oog op een graansilo uit 1963. In 2013 werd de verbouwde silo officieel geopend. 

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Eén reactie op “24 silo’s vormen één open werkplek

  • Ongetwijfeld zullen de getroffen akoestische maatregelen een beetje helpen, maar van een goed akoestisch werkklimaat zal nog geen sprake zijn. Het akoestisch werkklimaat heeft een dimensie van comfort (en dat heeft een prijs) en van opbrengsten (concentratie, afleiding en ziekteverzuim). Op basis van het gewenste ambitieniveau wordt een programma van akoestische eisen opgesteld. Daarvoor geeft het “Handboek bouwfysische kwaliteit voor kantoren” enige richtlijnen. Vervolgens worden aan de hand van metingen (volgens NEN-EN-ISO 3382-3:2012) en berekeningen effectieve maatregelen geadviseerd. In complexe situaties worden de effecten van maatregelen in een 3D-simulatiemodel geevalueerd (visueel en auralisatie) en kunnen maatregelen met de beste kosten/effectrelatie worden geadviseerd. Belangrijk voor de beoordeling en de perceptie zijn de afleidingsafstand en de privacy-afstand. De akoestische effecten worden bepaald door de materialen, constructies, het oppervlak en de plaats van aanbrengen. De resultaten zijn vrij goed voorspelbaar en verifieerbaar. Misschien iets om in gedachten te houden.
    ing. Frans de Wolff (akoestisch adviseur)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.