Ga naar hoofdinhoud

De Kuip: toch renovatie?

In september werd nog besloten tot nieuwbouw van de Kuip, maar sinds kort wordt er toch opnieuw gesproken over renovatie van het voetbalstadion. De groep Red De Kuip heeft plannen gemaakt om het 75-jarige stadion te behouden en de gemeente Rotterdam heeft nu stadiondirecteur Jan van Merwijk gevraagd deze renovatieplannen opnieuw te bestuderen. Over twee maanden moet hij zijn mening geven over beide plannen.

De plannen voor nieuwbouw worden geschat op 300 miljoen euro. Het nieuwe station zou gebouwd moeten worden door VolkerWessels en krijgt een capaciteit van 63.000 plaatsen, tegen de huidige capaciteit van 51.000. Ook komt er een uitschuifbaar dak op het stadion.

De renovatieplannen van Red De Kuip, een groep van Rotterdamse ondernemers, constructeurs en architecten, zou zo’n 117 miljoen zou kosten. Door een derde ring op het stadion te plaatsen, zou de capaciteit 66.000 plaatsen worden. Ook zijn er meer business units opgenomen in het renovatieplan. Om de uitstraling van De Kuip zoveel mogelijk te behouden, is het de bedoeling dat het dak wordt opgevijzeld en er van buitenaf een derde ring wordt toegevoegd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “De Kuip: toch renovatie?

  • steven

    Gelukkig kost praten (niet al te) veel! Maar of nieuwbouw of renovatie, Feyenoord, noch de gemeente Rotterdam heeft geld beschikbaar voor dergelijke megalomane dagdromen. Zeker in deze crisistijden! Dus dit soort geluiden zullen wij de eerstvolgende jaren nog wel blijven horen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.