Ga naar hoofdinhoud
Renovatie

Droogbak gerenoveerd tot moderne werkplek

De monumentale droogbak in Amsterdam was ondanks een relatief recente renovatie alweer toe aan vernieuwing. Het gebouw voldeed niet meer aan de eisen van het moderne werken, zowel ruimtelijk als op het gebied van klimaat en akoestiek. Dankzij een beperkt aantal ingrepen is het architectenbureau KCAP en ingenieursbureau ABT gelukt het gebouw te transformeren tot een aangename hedendaagse werkplek die voldoet aan de huidige normen, zonder dat dit ten koste is gegaan van de monumentale uitstraling.

Kantoorgebouw De Droogbak aan de gelijknamige straat in het centrum van Amsterdam is gebouwd in 1884 en was oorspronkelijk het hoofdkantoor van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij, de voorloper van de NS. Na diverse andere gebruikers en functies te hebben gehad, is het gebouw in 2000 gerenoveerd en vestigde advocatenkantoor Clifford Change zich er. Het gebouw kreeg in 2001 ook officieel een monumentale status.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.