Ga naar hoofdinhoud
Renovatie

Duco toont noviteiten tijdens Renovatie 2019

De wereld van de renovatiesector staat nooit stil. Zeker als het gaat om de regelgeving op het vlak van ventilatie. Vanaf volgend jaar werken we niet meer met de rekenmethodiek EPC, maar wordt elke nieuwbouw BENG. Bij nieuwbouw is het makkelijk om de woning voor te bereiden op de BENG maatregelen. Maar hoe pakken we de verduurzaming aan van de ruim 2 miljoen te renoveren woningen? Tijdens vakbeurs Renovatie presenteert Duco een totaaloplossing voor ventilatie in zowel de woning- als de utiliteitsbouw.

Isolatie is ventilatie

“Bij het renoveren van uw woning komt bewonerscomfort op de eerste plaats, onder andere door voldoende isolatie”, begint Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco. “Doorgedreven isolatie verlaagt niet alleen de energierekening, maar zorgt er ook voor dat er geen warmte meer verloren gaat  Na de bouwschil is het vervolgens de beurt aan het ventilatiesysteem.  Onvoldoende aandacht voor ventilatie heeft immers negatieve gevolgen voor de luchtkwaliteit. Slecht voor de gezondheid en natuurlijk ook voor uw pas gerenoveerde woning!”

Renovatie- en vervangingsmarkt

“Een goede renovatie vereist dan ook ventilatie”, gaat Dejonghe verder. “Iedereen met bouw- of renovatieplannen heeft flink wat vragen en is op zoek naar objectieve antwoorden daarop. Die antwoorden krijg je op de stand van Duco tijdens Renovatie. Onze adviseurs staan klaar om je wegwijs te maken in het kluwen van regeltjes, normen en verplichtingen die bij een (ver)bouwproces komen kijken. Heb je thuis bv. een ventilatiebox ouder dan 15 jaar die nog op wisselstroom werkt? Dan is het slim deze te vervangen door een nieuwe ventilatiebox die op gelijkstroom werkt. Dit bespaart energie en het is beter voor de luchtkwaliteit in huis.”

“Eigenlijk is het simpel: Duco wil aan elk renovatieproject tegemoet komen en een toekomstperspectief bieden, zowel op korte als lange termijn”, besluit Dejonghe.

Duco is aanwezig op Renovatie 2019 van 14 mei tot 16 mei 2019. De Duco-stand is te bezoeken in hal 6 op stand A064 in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Klik hier voor gratis toegang.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.