Ga naar hoofdinhoud

Eerste waardevolle school in Nederland

Eerste waardevolle school in Nederland

Partners van de Dutch Green Building Week gaan een concept ontwikkelen voor het realiseren van een ‘Waardevolle School’. Dit is een duurzame school met een gezond binnenklimaat. Vrije School Zaanstreek is hiervoor het eerste pilotproject.

Tijdens de Dutch Green Building Week, die plaatsvindt van 21 t/m 25 september, worden meer dan 70 hoogwaardige activiteiten georganiseerd over duurzaam bouwen, verspreid door het gehele land.

Nieuw verduurzamingsconcept

Onder de titel ‘De Waardevolle School’ wordt samengewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw verduurzamingsconcept waarmee primair onderwijsgebouwen kosteneffectief kunnen worden verbeterd en verduurzaamd. Daarnaast moeten de gebouwen goed kunnen worden geëxploiteerd en aansluiten bij de behoefte van de leerlingen, leraren en schoolbesturen. Het concept van de waardevolle school omvat ook dat de school een functie heeft in de omgeving, en ‘waardevol’ is voor omwonenden. Als pilotschool hebben de partners een school in Zaanstad gekozen, de gemeente die ook host is van de Dutch Green Building Week.

Renovatie hoognodig

De school stamt uit de jaren zeventig van de vorige eeuw en is hoog nodig toe aan renovatie. Vooral het dak dient vervangen te worden, maar de kans is groot dat meer onderdelen onder handen moeten worden genomen.

Aan het project werken mee: ABN Amro, Delta Development, Cofely, a.s.r., Eneco, Forbo, Rockfon, Rockpanel, Daikin, Rockwool, TeamV, Unica, gemeente Zaanstad, G&S Vastgoed en Albert Heijn.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *