Ga naar hoofdinhoud
Renovatie

Fraaie details geven Gentiaanbuurt nieuwe glans

De Gentiaanbuurt in Amsterdam-Noord is er in de loop van de jaren steeds beroerder gaan uitzien. De woningen verkeerden van buiten en binnen in zeer slechte technische staat. De huizen waren nauwelijks geïsoleerd en de plattegronden voldeden niet meer aan de wensen van deze tijd. Hoog tijd voor een ingrijpende renovatie vond woonstichting Ymere, eigenaar van de woningen. Marc Ibelings van Ibelings van Tilburg architecten en Marcel Vermeer van LMV bouw+kundig adviesbureau vertellen wat er zoal bij kwam kijken om het verwaarloosde buurtje weer glans te geven.

Van de karakteristieke uitstraling die de woningen in de Amsterdamse Gentiaanbuurt ooit hadden, was bijna niets meer over. Verf bladderde af, boeiboorden delamineerden, er lag een grauwsluier over de gevels en de kunststof kozijnen die bij eerdere renovaties geplaatst waren, maakten het straatbeeld er bepaald niet fraaier op. Ingrijpen was hard nodig om verder verval te stoppen. Daar kwam bij dat eigenaar Ymere als aanvullende voorwaarden stelde dat de huizen volledig van het gas af moeten, de wijk er weer gaat uitzien als bij oplevering in de jaren twintig van de vorige eeuw en de woningen een plattegrond krijgen die aansluit bij de huidige woonwensen.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.