Ga naar hoofdinhoud

Gastcollege Vincent van Rossem op vakbeurs Monument

monumentenbeurs, vincent van rossem

Monumenten-expert en emeritus hoogleraar Vincent van Rossem geeft tijdens vakbeurs Monument op woensdag 15 mei in de middag een college over het belang van monumentenzorg voor de stedenbouwkundige kwaliteiten van onze steden. 

In aanloop naar de beurs gevraagd naar de belangrijkste actuele kwestie in monumentenland, zegt hij: “De belangrijkste actuele kwestie is (eigenlijk zoals altijd) wat doen we met verouderde gebouwen? Kerkgebouwen die leeg komen. Bedrijfsgebouwen, waaronder ook boerderijen. Verouderde scholen. Kantoorgebouwen. Gaan we die allemaal afbreken? Of moeten we die allemaal op de monumentenlijst plaatsen, met alle problemen van dien? Slopen is slecht voor het milieu en leidt vaak tot verarming in de gebouwde omgeving. Door nog wat zorgvuldiger te renoveren kunnen we de vaak draconische eisen van de monumentenzorg ontlopen.”

Monument – gratis toegankelijk bij voorinschrijving – wordt gehouden van 14 tot en met 16 mei in de Brabanthallen in Den Bosch, tegelijkertijd met de vakbeurs Renovatie. Bekijk hier het gehele kennisprogramma van Monument. En bekijk hieronder de aankondigingsvideo met Vincent van Rossem:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *