Ga naar hoofdinhoud
Renovatie

Gevels asbestvrij met Cocon-methode

Bouwbedrijf Van Dillen uit Culemborg voorziet twee galerijflats in Ede van nieuwe gevelelementen. In totaal krijgen 216 galerijwoningen asbestvrije gevelelementen, waarbij voor de asbestverwijdering gebruik wordt gemaakt van de door Van Dillen zelf ontwikkelde Cocon-methode.

Nieuwe gevelelementen

Cocon is een asbestsaneringswerkwijze dat Bouwbedrijf Van Dillen heeft ontwikkeld om  asbestsanering veilig en snel uit te voeren. Voor dit specifieke project is een speciale hefhijsstelling ontworpen om de bestaande en nieuwe gevelelementen te demonteren en te plaatsen.

Ook worden de meterkasten brandwerend bekleed en krijgt iedere woning een rookmelder. Van Dillen werkt hierbij samen met de onderaannemers Methorst en Ruitenbeek en de Timmerfabriek. Oplevering wordt verwacht in november.

Verduurzaming van woningen

Cees van Dillen, directeur van Bouwbedrijf Van Dillen: ‘Dit is een fraai project, waarbij we onze specifieke expertise goed kunnen laten gelden. In de tenderfase is een korte doorlooptijd gevraagd, in verband met de aflopende subsidieregeling die de provincie Gelderland beschikbaar stelt voor de verduurzaming van woningen. We vervangen dan ook bij vier woningen per dag de voor- of achtergevel.’

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.