Ga naar hoofdinhoud
Renovatie

Grote renovatie gebouw Tandheelkunde

Bouwcombinatie Tandheelkunde, bestaande uit Trebbe, Van Wijnen en Kuijpers, gaat het Tandheelkundegebouw op de Nijmeegse campus uit 1970 transformeren in een hedendaags, modern en duurzaam gebouw. Het contract voor het uitvoeren van de grootschalige renovatie van het gebouw aan de Philips van Leydenlaan is afgelopen vrijdag ondertekend.

De Bouwcombinatie

De keuze voor de Bouwcombinatie Tandheelkunde is gemaakt door middel van een door het Universitair Vastgoed Bedrijf gehouden Europese Aanbesteding en op basis van  prijs, plan van aanpak en kwaliteit. Het ontwerp van de renovatie is afkomstig van Inbo. De Bouwcombinatie is verantwoordelijk voor het technisch ontwerp en de realisatie. Bijzondere aandacht is er voor een duurzame exploitatie van het gebouw en de installaties. Het gebouw wordt tot op het betoncasco gestript, waarna het wordt voorzien van nieuwe gevels, een nieuw atrium en nieuwe installaties.

Nieuwbouw

In eerste instantie was er sprake van nieuwbouw voor Tandheelkunde maar uiteindelijk is besloten om het gebouw te renoveren. Dat besluit heeft te maken met de kwaliteit van het gebouw en de functionaliteit ervan voor Tandheelkunde. Nicolai Giling, bedrijfsleider Tandheelkunde: ‘Met deze renovatie bouwen we verder aan een toppositie in onderwijs, onderzoek en zorg.’

Start renovatiewerkzaamheden

De Bouwcombinatie Tandheelkunde heeft de afgelopen maanden het Technisch Ontwerp gemaakt en staat in de startblokken voor de uitvoering. In de zomervakantie van 2015 wordt daadwerkelijk gestart met de renovatiewerkzaamheden. De bouw vindt plaats in twee fasen, waarbij in elke fase een deel van het gebouw in gebruik blijft. In de zomer van 2016 worden de begane grond tot en met de derde verdieping opgeleverd, waarin  alle behandelfuncties gehuisvest zijn. In de zomer van 2017 worden de bovenste drie verdiepingen met vooral kantoor- en onderwijsfuncties opgeleverd.

De totale investeringskosten liggen rond de 48 miljoen euro, inclusief btw.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.