Ga naar hoofdinhoud

Grote renovatie van Tinbergen gebouw

Renovatie Tinbergen gebouw

Bij de renovatie van het Tinbergen gebouw van de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn verbetering van de functionele en bouwfysische eigenschappen en tegelijkertijd behoud van de monumentale waarde van het complex belangrijke thema’s. Architectenbureau cepezed heeft de Europese aanbesteding voor de grootschalige renovatie gewonnen.

In mei 2018 start de renovatie van het Tinbergen gebouw van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het karakteristieke gebouw, gelegen op Campus Woudestein, is tussen 1963 en 1970 gerealiseerd naar ontwerp van architect Cornelis Elffers.

Het 19 verdiepingen hoge gebouw meet circa 28.000m² en heeft als huidige hoofdgebruikers de Erasmus School of Economics, de faculteit Wijsbegeerte, enkele BV’s die nauwe verbondenheid hebben met de universiteit, de afdeling Informatie- en Communicatietechnologie en meerdere studentenverenigingen.

Latere aanbouwen

Naar verwachting verhuizen de School of Economics en de BV’s eind 2019 terug naar het gerenoveerde gebouw. De andere afdelingen krijgen een werkplek in een van de andere panden op het universiteitsterrein. Na de renovatie voldoet het gebouw weer aan de technische en functionele eisen van nu en tegelijkertijd blijven de monumentale kwaliteiten van het gebouw behouden. Zo wordt het gebouw ontdaan van latere aanbouwen en krijgt ook het interieur de broodnodige lucht en ruimte.

Ruime vide en trappenpartij

Een ruime vide en trappenpartij verbindt verschillende entreeniveaus met elkaar en creëert een ruimtelijk publiek hart met interessante doorzichten. De hal krijgt levendige functies als een koffiebar, informatiepunt, studieplekken en restaurant. Zichtbaarheid van deze functies maakt dat het gebouw ook op campusniveau een representatieve rol krijgt.

Ook vormen duurzaamheid en een gezond binnenklimaat twee belangrijke speerpunten bij de renovatie. Voor deze opdracht vervaardigt cepezed het architectonisch ontwerp voor het in- en exterieur. Het total engineering team bestaat voorts uit IMd Raadgevende Ingenieurs, Nelissen Ingenieursbureau en DGMR Bouw.

Foto’s: cepezed

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.