Ga naar hoofdinhoud

Herbruikbare prefab balkons in Geleen

Herbruikbare prefab balkons in Geleen

Oude, onveilige balkons van circa 150 flatwoningen in Geleen maken plaats voor herbruikbare prefab balkons. De oplossing werd ontwikkeld door het in het engineeren en monteren van balkons gespecialiseerde bedrijf Normteq.

De balkons van de portiekflats van ZoWonen aan de Nassaustraat, Eberhartstraat en Van Ostadestraat in Geleen voldoen niet meer aan de geldende veiligheidsnormen. De bewoners konden daarom hun balkons niet meer betreden. Traditionele renovatie van de balkons zou een kostbare zaak worden.

Gepatenteerde verankering

De oude balkons worden van de gevels gezaagd (door aannemer Heezen bv). Daarna wordt in de gevel een nieuw ontwikkelde, gepatenteerde verankering aangebracht, Normteq sTiel geheten. De balkons worden in de fabriek geprefabriceerd, compleet met balustrade, per vrachtwagen aangeleverd en met behulp van een kraan aan de verankering vast gemaakt.

Geïntegreerde goot

De randprofielen van het balkon zijn gevormd in koud-gevormd staal met een geïntegreerde goot. Daar kunnen vloerplaten naar keuze in gelegd worden. ZoWonen koos voor een composietplaat met antislipafwerking, maar andere afwerkingen zijn ook denkbaar.

Bijzonder aan deze oplossing is dat de balkons hergebruikt kunnen worden. Ze worden dan eenvoudig uit de verankering ‘geklikt’ en elders opnieuw bevestigd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *