Ga naar hoofdinhoud
Renovatie

Keuzemenu voor verduurzaming ERA-flats

Met een vast team en vaste ketenpartners en met een keuzemenu voor opdrachtgevers, verbeterde Team ERAflats de afgelopen jaren al circa 2500 woningen. De ERA-flats zijn in basis redelijk standaard, maar de verduurzaming en verbetering ervan vergt meer dan simpelweg kopiëren.

ERA-flats werden tussen 1964 en 1973 gebouwd en zijn vooral in Rotterdam en omgeving te vinden. Er zijn er circa vijftig gebouwd, met samen ruim elfduizend woningen. Die zijn in beheer bij corporaties en vastgoedbeheerders. Team ERAflats – een vof van ERA Contour en Smits Vastgoedzorg – verduurzaamde en verbeterde inmiddels twaalf van deze flats, in opdracht van de corporaties Havensteder, Woonstad en Trivire. Momenteel werkt Team ERAflats in opdracht van Havensteder aan de veertiende flat, de Schermerhoek in Capelle aan den IJssel. Dat is een flat met ruim 500 woningen. “Hier wonen 2000 mensen. Dat zijn er meer dan in menig Brabants dorp”, zo geven Michel Ouwens van ERA Contour en Wendy Scherpenisse van Smits Vastgoedzorg aan. En omdat het niet alleen om groot onderhoud gaat, maar ook om verduurzaming en gedeeltelijke vernieuwing, moesten zij minimaal 70 procent van de bewoners mee krijgen in hun plannen.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.