Ga naar hoofdinhoud
Renovatie

Metamorfose van parkeergarage

Een doorsnee parkeergarage op bedrijventerrein Papendorp in Utrecht is met een uitbundig kleurontwerp, een nieuw verlichtingsplan en duidelijke bewegwijzering omgetoverd tot een kleurrijke ontvangsthal. De gekleurde vlakken in het gebouw verwijzen naar de naam van het gebouw:  ‘t hart.

De metamorfose van de parkeergarage onder het kantoor van de VvAA aan de Orteliuslaan is een ontwerp van Versseput Architecten. Het architectenbureau uit Utrecht was in een eerder stadium al betrokken bij aanpassingen aan het kantoorinterieur en de entreehal van hetzelfde gebouw. Zonder dat er één steen werd verplaatst is een totaal nieuwe ruimte ontstaan.

Uitbundige kleuren

De gekleurde vlakken in de parkeergarage verwijzen naar de naam van het gebouw: ‘t hart. De schijnbaar abstracte vlekken zijn in werkelijkheid een ingekleurde weergave van een hart, dat eerst 3-dimensionaal werd getekend en daarna op vloeren, wanden, kolommen en het plafond van de garage werd geprojecteerd. Het zebrapad leidt de bezoekers naar de entree van de kantoren. De strakke zwart-witte banen vormen een contrast met de uitbundige kleuren en vormen van het gestileerde hart.

Opdrachtgevers

De opdrachtgevers voor de aanpak van de parkeergarage zijn de huurders van het kantoorpand de VvAA en de SBOH. Voor de aanpassingen werd gekozen voor blauw, oranje en zwart, kleuren die deel uitmaken van de huisstijl van beide opdrachtgevers.

Bewegwijzering

Lichtlijnen met LED zijn gebruikt voor de verlichting en het begeleiden van de verkeersroute. Voor de bewegwijzering van het project zijn nieuwe borden, teksten en pictogrammen ontworpen. Hierbij is advies ingewonnen bij Bureau Mijksenaar. In de toekomst kan de parkeergarage gebruikt worden voor bijvoorbeeld vakbeurzen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.