Ga naar hoofdinhoud
Renovatie

Naar Nul op de Meter met respect voor architectuur

De gemeente Schiedam, woningbouwvereniging Woonplus en ERA Contour stelden enkele jaren terug een gebiedsvisie op voor de Wetenschappersbuurt. Naast sloop en nieuwbouw zijn er ook enkele gebouwen behouden en gerenoveerd. Voor de ingrijpende en slimme renovatie van twee karakteristieke woonblokken uit 1949 is Vanschagen Architecten ingeschakeld. 72 appartementen zijn nu Nul op de Meter en kunnen zeker weer 40 jaar mee.

De Wetenschappersbuurt in Schiedam-Oost is de afgelopen jaren flink aangepakt met als doel de omvorming van een buurt met problemen tot een prettige en kindvriendelijke woonwijk met veel groen. Op grote schaal zijn er flats gesloopt en vervangen door veelal rijenwoningen. Ook voor twee portiekflats aan de Lorentzlaan is sloop en nieuwbouw onderzocht. ERA Contour speelde in de totaalvisie op de vernieuwing van de buurt een belangrijke rol en adviseerde de eigenaar van de twee blokken, Woningcorporatie Woonplus, om de blokken te behouden. De portiekwoningen hadden een slechte isolatiewaarde, waardoor het verstandig was ze grondig te renoveren. Woonplus schakelde Vanschagen architecten in, een bureau met veel ervaring in de renovatie van naoorlogse woningbouw.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.