Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe renovatieformules zelf zien

Onder het motto ‘Vernieuwend renoveren van woningen’ houdt het Nationaal Renovatie Platform (NRP) op donderdag 13 oktober een excursie naar twee bijzondere renovatieprojecten. Bezocht worden de Sleephellingstraat en Eén blok stad. Wat de excursie bijzonder maakt, is dat u als deelnemer de projecten met eigen ogen kunt zien én met de betrokken partijen kunt spreken.

Sleephellingstraat

De Sleephellingstraat is een ruim 100 jaar oud woningblok op het Noordereiland in Rotterdam dat bestaat uit zeven panden en twee hoekpanden. De woningen zijn gerenoveerd tot extreem energiezuinige Passiefhuizen. In 2009 kregen ze als eerste renovatie van Nederland het PassiefBouwen Keur: d.w.z. een maximaal energieverbruik van 25 kWh/m²jaar voor ruimteverwarming en warm water. Dat is nog geen kwart van het energiegebruik en de CO2 emissie van een nieuwbouwwoning.

Eén blok stad

Na een uitgebreide rondleiding door een bewoonde woning en het totale project gaat de reis naar Eén blok stad. Bij dit project, gelegen aan de Zwaerdecroonstraat en Snellinckstraat in Middelland heeft de opdrachtgever de gerenoveerde panden casco opgeleverd. Kopers hebben de woningen volledig naar eigen wens kunnen afbouwen. Dit zorgt voor een bijzonder eindresultaat dat zeer de moeite waard is om te bekijken.

NRP-studiedagen

De excursie van 13 oktober is de start dit najaar van een interessant programma van activiteiten dat zich uitstrekt over drie excursies en twee NRP-Studiedagen. Het programma moet deelnemers een nieuwe kijk geven op de mogelijkheden van woningrenovatie en de nieuwe concepten hierin over het voetlicht brengen.

De twee projecten die op 13 oktober in Rotterdam worden aangedaan, werden eerder dit jaar genomineerd voor de Gulden Feniks 2011. In beide projecten staat een vernieuwde renovatieformule aan de grondvesten van de geslaagde plannen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *