Ga naar hoofdinhoud
Renovatie

PVT-systeem transformeert appartementencomplex in Obdam

De verduurzaming van 44 appartementen voor ouderen in Obdam stelde Schermer Installatietechniek uit Zwaag voor een interessante uitdaging. Hoe konden ze de overlast minimaliseren voor bewoners? Waren warmtepompen een optie? En hoe kwamen ze aan voldoende elektriciteit? De oplossing werd uiteindelijk gevonden in een PVT-systeem van Triple Solar.

Schermer Installatietechniek uit Zwaag is niet onbekend met het verduurzamen van zorgcomplexen, ziekenhuizen of woningen. Voor woningcorporatie De Woonschakel uit Medemblik verzorgt het bedrijf al jarenlang veel onderhoudswerkzaamheden. Wooncomplex ‘Op Snijdersveld’ in Obdam bestaat uit 44 appartementen en stamt uit 1973. Het pand beschikte over een collectieve cv-installatie van zes ketels die samen de verwarming verzorgden. Een zevende cv-ketel zorgde samen met een boiler voor voldoende warm water. Maar het gebouw was gedateerd, de installaties waren op; er moest kortom iets gebeuren.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.