Ga naar hoofdinhoud

Renovatie 407 gevels in Zoetermeer

Renovatie van gevels in Zoetermeer

TBI-onderneming ERA Contour is gestart met de renovatie van de gevels van 407 woningen in de Rodebuurt en aan de Woondekken in Zoetermeer. Met een investering van ruim 10 miljoen euro is dit de grootste renovatie ooit voor de Zoetermeerse woningcorporatie De Goede Woning.

Bijzondere aanpak

Ook voor ERA Contour is de renovatie van de ruim 400 Zoetermeerse gevels bijzonder: zij bouwden de woningen zelf in 1978. Tijdens de werkzaamheden vervangt ERA Contour onder andere de ramen, deuren en kozijnen, maar ook bijvoorbeeld privacy-schermen en asbesthoudende plantenbakken buiten.

Omdat de Rodebuurt en Woondekken in een zogenaamde ‘bloemkoolwijk’ liggen waarbij de woningen erg dicht op elkaar staan, heeft ERA Contour gekozen voor een bijzondere aanpak; een vrij rustig tempo van één nieuwe woning per dag en daarmee maximaal zes woningen tegelijkertijd, en een dagelijkse aanlevering van materialen en afvoer van puin. Hierdoor duren de werkzaamheden in totaal zo’n twee jaar, maar op deze manier wordt de overlast voor bewoners tot een minimum beperkt.

Relaxwoning

De werkzaamheden worden uitgevoerd in bewoonde staat. Michel Ouwens van ERA Contour: ‘We zijn ons ervan bewust dat zo’n groot project voor bewoners nogal wat voeten in de aarde heeft. De bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden thuis blijven, maar ze kunnen ook terecht in onze relaxwoning; een compleet ingerichte woning waar bewoners tijdelijk in kunnen als hun eigen huis aangepakt wordt. In de modelwoning vlak daarnaast kunnen bewoners alvast zien wat er aan hun woning gaat veranderen.’

Foto: Ernst van Erkelens

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *