Ga naar hoofdinhoud

Renovatie plein door Design en Build

Renovatie plein door Design en Build

Het Simon van Slingelandtplein in Zwolle wordt momenteel in ere hersteld. De ingrijpende renovatie houdt de sfeer van toen en maakt het comfort van nu. De typische stalen jaren ‘50 kozijnen zijn vervangen door aluminium kozijnen. De samenwerking in dit project is bijzonder. In een ‘design and build’ opdracht werden ontwerp en uitvoering van de opdracht als pakket uitbesteed.

Vertrekpunt was het programma van eisen dat opdrachtgever Delta Wonen had opgesteld voor aannemer Salverda. Behoud van de typische jaren ’50 uitstraling van de woningen was een van de belangrijke punten uit dat programma. Maar tegelijkertijd moest het energielabel van de woningen opgewaardeerd worden naar het energiezuinige A-label. Architectenbureau Bierman Henket vulde dit in met aluminium kozijnen van Reynaers. Deze zijn in oktober 2011 door Schipper Kozijnen geplaatst.

Inzicht in traject

Kenmerkend voor het project is de intensieve samenwerking tussen de partijen. Dit leidt tot een manier van werken, die ruimte biedt voor het zoeken naar multidisciplinaire oplossingen waarin ieders expertise wordt benut. Kostenbesparing, snelheid en kwaliteit zijn het resultaat van deze werkwijze.

Reynaers heeft het initiatief genomen om het proces van samenwerken en de keuzes in dat traject inzichtelijk te maken met een film over de renovatie. Zo kunnen ook anderen zien hoe een dergelijke complexe ‘design and build’ opdracht vorm kan krijgen door samenwerking.

De komende maanden verschijnen ook de volgende delen van de film, plus een filmverslag van de complete renovatie. Het eerste deel van de film staat nu online. Kijk voor meer video’s op http://www.youtube.com/reynaersbv.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *