Ga naar hoofdinhoud
Renovatie

Renovatie poliklinieken Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede gaat de komende twee jaar alle poliklinieken renoveren. Een integraal technisch team van Strukton Worksphere werken zowel aan het bouwkundige, werktuigbouwkundige als elektrotechnische ontwerp en nemen ook de uitvoering voor hun rekening.

Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede en Strukton Worksphere tekenden deze week een contract voor de renovatie van alle poliklinieken. In de komende twee jaar zullen de poliklinieken in het ziekenhuis worden gerenoveerd en gemoderniseerd en krijgen een nieuwe indeling. De eerste verbouwingen starten in de poliklinieken van afdelingen cardiologie, oncologie, neurologie, chirurgie en op de pre-operatieve polikliniek. De poliklinieken blijven gedurende de verbouwingen in bedrijf.

Specialisten pur sang

Het bouwteam van Strukton Worksphere is gespecialiseerd in het inrichten van een veilige en goed georganiseerde uitvoering bij zorginstellingen. Continuïteit van de zorgverlening en het minimaliseren van tot overlast leidende factoren zijn hierbij uitgangspunten. In de gefaseerde aanpak is veel aandacht voor veiligheid en kwaliteit, wordt de hinder beperkt en de continuïteit van de zorg gegarandeerd. Een vast uitvoeringsteam van Strukton Worksphere zal vanuit de LEAN-filosofie de aanpassingen in de poliklinieken realiseren. De aanvoerroutes door het ziekenhuis, het transport met afgesloten (rol)containers; alles is erop gericht om hinder door geluid, trillingen of stof te voorkomen. De zorg gaat immers continu door. Het comfort en de veiligheid voor patiënten, bezoekers en medewerkers is eerste prioriteit tijdens deze renovatie.

Het ziekenhuis is in 2000 in gebruik genomen en nu, na ruim 16 jaar, zijn de poliklinieken toe aan een flinke opknapbeurt. Meer dan 110.000 patiënten brengen jaarlijks een eerste bezoek aan een polikliniek. In totaal werden vorig jaar ruim 325.000 polikliniekbezoeken geregistreerd.

Op de derde etage in het ziekenhuisgebouw vindt een eveneens omvangrijke vernieuwbouw plaats: in de komende twee jaar wordt een nieuw operatiekamercomplex gerealiseerd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.