Ga naar hoofdinhoud

Renovatie Wiltonflats in het teken van ontmoeting

De Wiltonflats in Schiedam worden grondig gerenoveerd en geschikt gemaakt voor senioren. De eerste van drie flats is september 2022 opgeleverd. De andere twee volgen in 2023 en 2024.

Woningcorporatie Woonplus Schiedam koos ervoor om de Wiltonflats, drie identieke flatgebouwen uit 1959, grondig te renoveren en tegelijkertijd geschikt te maken voor senioren. Architectenbureau Zijdekwartier bedacht samen met opdrachtgever Willems Vastgoedonderhoud een plan waarbij vooral het sociale aspect van gezond ouder worden centraal staat.

De vergrijzing van de bevolking wordt de komende jaren een serieuze uitdaging voor Nederland. Het aantal 65-plussers gaat naar verwachting toenemen van 3,1 miljoen naar 4,8 miljoen in 2040, terwijl er nu al een tekort is aan zorgpersoneel en zorgtehuizen. Ouderen worden geacht langer thuis te blijven wonen, maar seniorenwoningen zijn nauwelijks te vinden. Als gevolg daarvan blijven ouderen wonen in huizen die daar eigenlijk niet geschikt voor zijn. Het kabinet ziet dit probleem inmiddels ook en heeft plannen bekend gemaakt om tot en met 2030 rond de 290.000 levensloopbestendige nieuwbouwwoningen te bouwen.

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Bekijk de aanbieding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *