Ga naar hoofdinhoud
Renovatie

Renovatie Wiltonflats in het teken van ontmoeting

Woningcorporatie Woonplus Schiedam koos ervoor om de Wiltonflats, drie identieke flatgebouwen uit 1959, grondig te renoveren en tegelijkertijd geschikt te maken voor senioren. Architectenbureau Zijdekwartier bedacht samen met opdrachtgever Willems Vastgoedonderhoud een plan waarbij vooral het sociale aspect van gezond ouder worden centraal staat.

De vergrijzing van de bevolking wordt de komende jaren een serieuze uitdaging voor Nederland. Het aantal 65-plussers gaat naar verwachting toenemen van 3,1 miljoen naar 4,8 miljoen in 2040, terwijl er nu al een tekort is aan zorgpersoneel en zorgtehuizen. Ouderen worden geacht langer thuis te blijven wonen, maar seniorenwoningen zijn nauwelijks te vinden. Als gevolg daarvan blijven ouderen wonen in huizen die daar eigenlijk niet geschikt voor zijn. Het kabinet ziet dit probleem inmiddels ook en heeft plannen bekend gemaakt om tot en met 2030 rond de 290.000 levensloopbestendige nieuwbouwwoningen te bouwen.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.