Ga naar hoofdinhoud

Sneller, efficiënter en omgevingsvriendelijker renoveren

renovatie, renoveren, renovatiebeurs

Hoe kan het renoveren van woningen en kantoren sneller, efficiënter en omgevingsvriendelijker? De vakbeurs Renovatie die van 23 tot en met 25 mei wordt gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch, wil daar antwoorden op geven. Bouwwereld.nl en Aannemervak.nl zijn er bij. De redactie gaat elke dag verslag doen vanaf de beurs.

In het Klimaatakkoord heeft Nederland zich gecommitteerd aan een welhaast onmogelijke opgave: in 2050 moeten de gebouwde omgeving klimaatneutraal zijn. Om die ambitie te kunnen waarmaken moeten er jaarlijks 200.000 woningen en 14.000 kantoorgebouwen onder handen worden genomen.

Dat zijn aantallen waar in de huidige overspannen woningbouwmarkt – met zijn enorme materiaal- en personeelstekorten en de almaar stijgende prijzen – alleen maar van gedroomd kan worden. Sterker nog: in het huidige tempo worden zelfs de tussendoelen niet gehaald. Want 80 procent van de kantoren voldoet nog niet aan de eis om in 2023 minimaal over energielabel C te beschikken. En woningcorporaties zullen hun huizen niet in 2020 – zoals afgesproken – maar hooguit pas in 2030 van een energielabel B kunnen voorzien.

Praktische oplossingen

Het tempo moet dus omhoog, maar hoe? Bezoekers van Renovatie zijn op zoek naar praktische oplossingen en direct toepasbare kennis. De beurs is daarbij meer dan een verzameling stands. Elke dag is er een uitgebreid programma aan workshops, seminars en lezingen. De beursorganisatie heeft verder gekozen voor een heldere indeling op basis van de volgende vier thema’s:

  • Comfort & functionaliteit
  • Herstel & Onderhoud
  • Energie & Circulair
  • Kennis & Advies

“Daarbij zijn er drie dingen die als rode draad door alle thema’s heen geweven zitten”, zegt Fedde van der Woude, directeur van organisator 54Events. “Namelijk hoe renoveren (1) sneller kan wat betreft tempo, (2) hoe het efficiënter kan en (3) hoe het omgevingsvriendelijker kan. Dan hebben we het over bijvoorbeeld bouwplaatslogistiek, maar ook bewonerscommunicatie.”

Dagelijkse nieuwsbrief

Het camerateam van Bouwwereld.nl en Aannemervak.nl gaat elke dag een dagjournaal filmen op Renovatie, waarin verslag wordt gedaan van de beursdag. Nieuwsbriefabonnees zien deze dagjournaals nog dezelfde avond verschijnen in hun mailbox, samen met meer video-items en nieuws van de beursvloer.

Bezoekers

Renovatie wordt voor de zevende keer gehouden. Tijdens de vorige editie bezochten zo’n 5200 professionals de beurs. Zij bestonden voor 75% uit aannemers, installatiebedrijven en specialistische renovatie- en onderhoudsbedrijven. Ook ontwerpers, adviseurs en andere voorschrijvers namen graag een kijkje; ook bij de vele inhoudelijke programma’s die de beurs biedt. Daarnaast werd Renovatie goed bezocht door gebouwbeheerders en –eigenaren, zoals woningbouwcorporaties, VvE’s, gemeenten, scholen en zorginstellingen.

Gratis voorregistratie

Voorregistratie voor Renovatie 2018 is gratis tot en met 22 mei.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.