Ga naar hoofdinhoud
Renovatie

Transformatie: van lab naar hogeschool

Heijmans heeft in opdracht van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden uitgevoerd voor de renovatie en uitbreiding van het Grootlab in Amsterdam-Noord. Vorige week is de locatie officieel geopend.

Oud laboratorium van Shell

Sinds een paar maanden is de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) de trotse bewoner van het Grootlab in Amsterdam-Noord. In het oude laboratorium van Shell zijn nu onder andere de Breitner Academie (voorheen Academie voor Beeldende Vorming) en DAS Graduate School (theaterschool) gehuisvest. Heijmans was verantwoordelijk voor de sloop-, verbouw-, nieuwbouw- en installatiewerkzaamheden in het gebouw. Architectenbureau Fritz en Gent-Monk Architecten zijn verantwoordelijk voor het ontwerp.

Transparante danszaal

Het gebouw kenmerkt zich door de combinatie van nieuwbouw in het hart van het gebouw en de verbouw naar ateliers en leslokalen rondom de nieuwbouwkern. De nieuwbouw bestaat onder meer uit een atrium midden in het gebouw. Bovenop het dak is een transparante danszaal gerealiseerd. Er is zorgvuldig aandacht besteed aan hergebruik van materialen, zoals elektragoten en luchtkanalen. De oplevering is in amper zes maanden volbracht. Lees hier meer over de transformatie.

dwarsdoorsnede-grootlab

Een dwarsdoorsnede van het Grootlab toont de nieuwe indeling van het gebouw met bovenop het dak een transparante danszaal.  

Beeld: Heijmans

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.