Ga naar hoofdinhoud

Verbouw KLM Crown Lounge Schiphol

Verbouw KLM Crown Lounge Schiphol

Royal Schiphol Group en KLM hebben de verbouwing en uitbreiding van de internationale KLM Crown Lounge gegund aan Ballast Nedam en ULC Groep. De lounge krijgt onder meer een extra verdieping, een buitenterras en een nieuwe inrichting. Na de verbouwing biedt de lounge circa 1.400 zitplaatsen ten opzichte van de 800 nu en heeft het een oppervlakte van 6.300m2 ten opzichte van 3.600m2 nu.

De bouw van de KLM-lounge op Schiphol vindt gefaseerd plaats. De planning is dat het eerste gedeelte van de verbouwing in de zomer van 2018 wordt afgerond. De definitieve oplevering van de lounge volgt in het voorjaar van 2019. De lounge blijft tijdens de verbouwing gedeeltelijk in gebruik, waarbij Ballast Nedam de (geluids-)overlast voor de reizigers en operationele activiteiten zoveel mogelijk beperkt.

De lounge van de toekomst

De ultieme klantbeleving is het uitgangspunt voor de lounge. De lounge krijgt een geheel nieuwe inrichting, uitstraling en beleving. Ook wordt de lounge voorzien van de nieuwste technologieën en een hoogstaand serviceniveau. Nieuwe concepten voor bijvoorbeeld eten en drinken, de service van het loungepersoneel, de logistiek, de keukeninrichting en digitale innovaties zoals selfservicetoegang dragen bij aan de persoonlijke beleving. KLM bouwt hierdoor de lounge van de toekomst.

Preferred Airport

Schiphol heeft de ambitie om de Europe’s preferred airport van reizigers en luchtvaartmaatschappijen te zijn. Mede daarom is Schiphol blij met de plannen van KLM voor de lounge, die een positief effect zullen hebben op de beleving van reizigers en op de uitstraling van de luchthaven.

De internationale KLM Crown Lounge ligt tussen de eerder door Ballast Nedam verbouwde E- en F-pier. Het is een lounge voor businessclass reizigers die intercontinentaal vliegen. De lounge bevindt zich op de tweede verdieping van de terminal en breidt met de verbouwing uit naar een derde verdieping. De ingang komt aan de Holland Boulevard te liggen op de eerste verdieping. Schiphol is opdrachtgever voor de casco werkzaamheden en KLM is opdrachtgever voor het interieur en de inrichtingswerkzaamheden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *