Ga naar hoofdinhoud

Verbouwen met een menukaart

Architectenbureau De Zwarte Hond heeft het onderkomen van theatergezelschap het Noord Nederlands Toneel (NNT) verbouwd aan de hand van een vooraf opgestelde ‘menukaart’. Op deze manier konden de kosten laag worden gehouden en werd stap voor stap bekeken welke aanpassingen nodig waren.

Oude elektriciteitscentrale

Het NNT is gevestigd in een oude elektriciteitscentrale uit 1902. Het gebouw is echter nooit goed aangepast voor gebruik door de theatergroep. Daarom heeft De Zwarte Hond de wensen van het gezelschap vertaald in een aantal kleine en stapsgewijze ingrepen, die wel het benodigde effect hebben.

Restmateriaal

De belangrijkste aanpassingen betroffen de circulatie rondom de grote zaal en de reorganisatie van de kantoren. Na elke aanpassing werd gekeken wat de werkelijke kosten waren en hoe de volgende stap zou worden aangepakt. Om de kosten laag te houden, werden er tweedehands spullen en restmateriaal van andere bouwprojecten gebruikt. Momenteel werkt De Zwarte Hond op dezelfde manier aan de transformatie van een oud treinstation in het Duitse Wuppertal en een Kinderboekenmuseum in Winsum.

Foto: Harry Cock

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.