Ga naar hoofdinhoud
Renovatie

Verbouwing Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis wordt verbouwd. De aanpassingen laten het authentieke karakter van het huis intact. Het museum krijgt onder meer een nieuwe entree bij de Westermarkt en er komt meer ruimte voor educatieve ontvangsten. Het Anne Frank Huis blijft tijdens de werkzaamheden, die zo’n twee jaar in beslag zullen nemen, geopend.

Voormalige studentenwoningen

Het Anne Frank Huis maakt zich op voor een nieuwe generatie en gaat vernieuwen. Museumbezoekers krijgen meer historische context en verdieping geboden om het levensverhaal van Anne Frank beter te kunnen begrijpen en de onderduikplek beter te kunnen ervaren. Naast de museale vernieuwing krijgt het museum meer ruimte voor educatieve ontvangsten en bezoekersfaciliteiten en krijgt het een nieuw entreegebied. De voormalige studentenwoningen aan de Westermarkt worden bij het museum betrokken, waardoor er ruimte beschikbaar komt.

Dagmar Von Wilcken en Bierman Henket Architecten tekenen voor de conceptontwikkeling en het ontwerp van respectievelijk de museale route en de nieuwbouw, Bruns BV en Salverda Bouw BV voor de uitvoering.

Nieuwe entree Anne Frank Huis

Artist impression van de nieuwe entree van het museum op de hoek van de Prinsengracht en de Westermarkt. 

Beeld: annefrank.org

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.