Ga naar hoofdinhoud
Renovatie

Winkelcentrum Hilversum herontwikkeld

Na de bouwperiode van 2,5 jaar wordt het winkelcentrum Kerkelanden volgende maand feestelijk geopend. Het Hilversumse winkelcentrum is door AM Real Estate Development in opdracht van eigenaar DELA Vastgoed volledig herontwikkeld.

Met de opening van drogisterijketen Kruidvat is het Hilversumse winkelcentrum voltooid en compleet vernieuwd. Het winkelcentrum is uitgebreid met circa 2.300 m² en de passages zijn aangepast. Daarnaast is er een bredere variatie in het winkelaanbod ontstaan. DELA Vastgoed en AM Real Estate Development hebben de ambitie om het vernieuwde winkelcentrum Kerkelanden het kloppend hart van de wijk te laten zijn. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat er een plek is gecreëerd waar mensen graag verblijven.

Eigentijds winkelcentrum

Vanaf het oorspronkelijke bouwjaar in 1973 is DELA Vastgoed eigenaar van het winkelcentrum met bovengelegen woningen. Het winkelcentrum functioneerde al goed voor de herontwikkeling maar bijna alle ondernemers gaven aan behoefte te hebben aan extra ruimte. Voor DELA Vastgoed een reden om AM Real Estate Development in te schakelen bij de herontwikkeling en uitbreiding van het winkelcentrum.

Retailspecialist DELA Vastgoed heeft AM Real Estate Development haar ambitie meegegeven om het winkelcentrum te optimaliseren en te verduurzamen waar mogelijk. De uitstraling, invulling en opzet van het centrum zijn weer eigentijds en toekomstbestendig gemaakt. Tevens is er, met het oog op duurzaamheid, mos-sedum aangebracht op het dak van Albert Heijn. Het winkelcentrum is met circa 2.300 m² uitgebreid waarbinnen de meeste winkels een nieuwe locatie hebben gekregen. Tevens is de leegstaande kantoorruimte boven het winkelcentrum herontwikkeld tot vijf huurappartementen.

Ruime en lichte passages

Bij de herontwikkeling heeft de wens van de consument centraal gestaan. Met als resultaat ruim opgezette en lichte passages, een gezellig en sfeervol centraal plein, ruime parkeergelegenheid (gratis) en een openbaar toilet. Het winkelaanbod sluit naadloos aan op de behoefte van de consument. Een grootschalige Albert Heijn en Lidl, aangevuld met een hoogwaardig verscluster, zijn de belangrijkste vertegenwoordigers van het dagelijkse aanbod. Ook beschikt het winkelcentrum over een ruim aantal winkels in het niet dagelijks segment zoals onder andere een ETOS, Kruidvat, Primera, Zeeman, Blokker, heren- en damesmode een kapper en een centraal gelegen horecagelegenheid.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.