Ga naar hoofdinhoud
Renovatie

Woongebouw Aquarius Amstelveen krijgt metamorfose met optopping

Woongebouw Aquarius in Amstelveen ondergaat een complete metamorfose. Het prefab betonnen skelet is hergebruikt, inclusief de balkons. Er is een groot aantal sparingen gezaagd, onder meer om extra trappenhuizen te creëren en de bovenste laag op te kunnen toppen tot maisonnettes. Het levert een grote variatie aan woningtypes op.

Woongebouw Aquarius ziet er zowel binnen als buiten compleet nieuw uit. Het is eigenlijk enkel de deurhoogte die verraadt dat het niet om nieuwbouw gaat, maar om de complete metamorfose van een bestaand gebouw. AG NOVA Architecten maakte een ontwerp waarin de mogelijkheden van het vijf en zes verdiepingen tellende gebouw maximaal worden benut met een grote diversiteit aan woningen. Ontwikkelend bouwer ERA Contour ging ermee aan de slag en renoveerde het gebouw in opdracht van woningcorporatie Eigen Haard. Daarbij steeg het aantal woningen van 148 naar 182 terwijl er drie extra trappenhuizen in het gebouw zijn aangebracht. Het woongebouw kreeg een strak en modern uiterlijk en is zeer energiezuinig gemaakt.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.