Ga naar hoofdinhoud
Projecten

Sportcomplex Botenlaan, Eindhoven


Het nieuwe sportcomplex aan de Botenlaan in Eindhoven wordt ontworpen door Liag architecten en bouwadviseurs. De nadruk wordt gelegd op de menselijke schaal en beleving van het gebouw. Het complex moet circa 4.800 m2 groot worden.

Gedeeltes van het gebouw, wat grotendeels bestaat uit afgeronde hoeken worden geïntegreerd met het terrein en gaat het een relatie aan met de groene omgeving. Deze ingreep heeft twee grote voordelen; het verbetert niet alleen de menselijke schaal van het gebouw maar zorgt er ook voor dat het gebouw uitstekend wordt geïsoleerd.

De opbouw van het complex bestaat uit horizontale banden met afgeronde hoeken. Om voor de verschillende gebruikers elk een eigen gezicht te garanderen zijn de verschillende banden per plaats uitgevoerd in de kleur die overeenkomt met de desbetreffende vereniging. Op het terrein aan de Botenlaan komt ook een school, het Chitiaan Huygens College.

Er is gezocht naar het ontwerpen van een aantrekkelijk gebouw, dat de uitstraling van het gehele sportcomplex versterkt. Het moet een plek worden waar leerlingen en sporters graag naar toe komen om gebruik te maken van alle geboden faciliteiten. Een markante verschijning op het sportcomplex Botenlaan en daarmee een gezichtsbepalende plek in de wijk.

Het ontwerp zet tevens maatstaven in duurzaamheid voor sportvoorzieningen, door een pakket van maatregelen en voorzieningen behaald het complex een GPR – score van > 8. Deze score is te danken aan o.a. een warmte-koude opslag (WKO), HR++ beglazing. Ook het hergebruik (C2C) van bestaande materialen van het oude gebouw voor de groene gevelwanden en de verharding van de bestratingen dragen bij aan deze goede score. Naar verwachting zal het complex in 2011 worden opgeleverd.

Aanvullende gegevens

Programma Sportcomplex
Opdrachtgever Gemeente Eindhoven
Omvang circa 4.800 m2
Fase Definitief ontwerp
Projectteam LIAG
Foto's LIAG Architecten

Video
Bekijk hier een video van dit project

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.