Ga naar hoofdinhoud
Projecten

St. Lukasschool Reimershoven

Op dinsdag 25 november 2008 is in de Reimerswaalbuurt in stadsdeel Osdorp de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van de St. Lukasschool en de woningen erboven.

Reimershoven is de naam van het nieuwbouwproject dat VOF De Stadstuinen, een samenwerking tussen Ymere en Bouwfonds Ontwikkeling, op de plek van de huidige Reimerswaalbuurt realiseert. Het project bestaat uit negen blokken en twee bijzondere pleinen. In totaal komen er ongeveer 750 woningen, variërend van appartementen tot eengezinswoningen en van sociale huur tot koop. Reimershoven maakt deel uit van het vernieuwingsgebied Nieuw Reimerswaal

Combinatie school en woningen
In het eerste blok van Reimershoven aan de Osdorper Ban komt nieuwbouw voor de St. Lukasschool. Deze brede school is nu nog gevestigd in een gebouw aan de Notweg 32. Het nieuwe gebouw van de St. Lukasschool is twee verdiepingen hoog met daarboven woningen. De school krijgt onder andere twintig klaslokalen, een gymzaal en een multifunctionele ruimte. In het eerste blok komen 76 sociale huurwoningen en een zorgsteunpunt voor gehandicapten in het blok.

Pleinen en binnenhoven
Het eerste blok is ontworpen door Mecanoo architecten. Het heeft zes lagen aan de kant van de Osdorper Ban en eindigt in drie lagen aan de Viveportenstraat, waardoor een kleinschalig wijkje ontstaat met autoluwe pleinen. Het binnenhof van het blok opent zich naar twee kanten.

Aan de ene kant is het daadwerkelijk open en aan de andere kant eindigt het hof in de multifunctionele, transparante hal van de school, waardoor de openbare ruimte als het ware naar binnen wordt getrokken. De hoofdentree van de school bevindt zich aan de Osdorper Ban. Een tweede entree voor de bovenbouw ligt op het verhoogde plein aan het binnenhof, dat via een brede trap is te bereiken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.