Ga naar hoofdinhoud
Projecten

Stadsdeelkantoor Den Haag

BAM Utiliteitsbouw heeft van de gemeente Den Haag opdracht verworven voor de bouw van het Stadskantoor Leyweg. Hiermee is een bouwsom gemoeid van circa € 46 miljoen. Het gaat om een 75 meter hoog, wit gebouw in de vorm van een driehoek, dat is ontworpen door Rudy Uytenhaak Architectenbureau in -Amsterdam.Het Stadskantoor Leyweg verrijst op de hoek van de Leyweg en de Coevordenstraat. Het gebouw van zeventien verdiepingen biedt onderdak aan het Stadsdeelkantoor Escamp, een grote bibliotheek, diverse gemeentelijke diensten en 49 appartementen. Dit ‘Tweede Stadhuis’ staat symbool voor de grootschalige vernieuwingsoperatie in Den Haag Zuidwest.

Het Stadskantoor Leyweg biedt tot en met de negende verdieping vooral ruimte aan publieksfuncties en kantoren voor ongeveer 950 medewerkers. Boven de kantoorverdiepingen (op de 10de tot en met de 17de etage) zijn 49 appartementen gesitueerd. In de garage zijn ongeveer 180 parkeerplekken, waarvan eenderde voor de appartementen.

Bij de bouw van het stadsdeelkantoor staat duurzaamheid centraal. Door gebruik van duurzame bouwmaterialen, de modernste energiebesparingstechnieken – waaronder ook betonkernactivering – zal het kantoor een van de duurzaamste gebouwen van de gemeente Den Haag zijn.

Naar verwachting zal BAM Utiliteitsbouw medio mei 2008 starten met de bouw van het Stadskantoor Leyweg. De bouwtijd bedraagt 26 maanden. BAM Utiliteitsbouw verwacht het Stadskantoor Leyweg begin 2010 op te leveren.

Project Stadsdeelkantoor Den Haag
Locatie Hoek Leyweg / Coevordenstraat
Architect Architectenbureau Rudy Uytenhaak, Amsterdam
Bouw BAM Utiliteitsbouw
Opdrachtgever Gemeente Den Haag
Differentiatie kantoren en 49 appartementen
Kosten € 46 miljoen (bouwsom)
Start bouw Mei 2008
Gereed Begin 2010

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.