Ga naar hoofdinhoud
Transformatie

Blauwhuiskwartier: wonen tussen park en haven

Op een bijzondere plek tussen stadspark De Plantage en de Nieuwe Haven in Schiedam, waar ooit ‘gevallen’ vrouwen werden opgesloten, woont nu een diversiteit aan kopers en huurders. In getransformeerde cellen, een kapel, regentenkamers én in nieuwbouw. Een complexe binnenstedelijke opgave die Geurst & Schulze Architecten wel is toevertrouwd.

Het Blauwhuis en de directe omgeving in het centrum van Schiedam kennen een rijke geschiedenis, die architectenbureau Geurst & Schulze heeft aangegrepen in hun ontwerp voor de transformatie en restauratie van bestaande gebouwen en de inpassing van nieuwbouw. Het plan, gemaakt in opdracht van NL-Development, bestaat uit een stedelijk ensemble van vijf gebouwen met in totaal 18 huurappartementen en 43 koopwoningen voor uiteenlopende doelgroepen: het rijksmonumentale hoofdgebouw van het Blauwhuis, de gerestaureerde noordvleugel, nieuwbouw op de plek van de voormalige zuidvleugel van het Blauwhuis, het getransformeerde voormalige postkantoor naast het Blauwhuis en daarachter een nieuwbouwblok aan de Nieuwe Haven.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een  Premium  artikel
 Premium  artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Bouwwereld.

Digitaal basis

Voor slechts € 7,29 per maand sluit je al een  Premium abonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot je beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.