Ga naar hoofdinhoud
Transformatie

Dak koepelgevangenis tijdelijk verwijderd

De “dakomloop” (het dak boven de cellen) van de koepelgevangenis in Haarlem wordt deze week door HBB Groep tijdelijk verwijderd zodat een duurzame warmtepompinstallatie geplaatst kan worden. Deze zal samen met een warmte koude opslag (WKO) installatie het gebouw op een duurzame manier gaan verwarmen. Na het aanbrengen van de installatie zal het dak weer worden hersteld en geïsoleerd met hergebruik van het originele houten dakbeschot. Tenslotte wordt het dak voorzien van een nieuwe zinken dakbedekking.

HBB Groep is trots de ontwikkeling van De Koepel en het omliggende terrein te mogen uitvoeren in opdracht van Stichting Panopticon, DUWO en Elan Wonen. “Het restaureren van het bijzondere gebouw en het verduurzamen ervan past precies bij wie wij zijn en wat wij doen; Het maken van duurzame plekken, waar mensen fijn kunnen leven, voor deze en toekomstige generaties.” aldus Martijn van de Poll directeur eigenaar van HBB Groep. Naast de restauratie en de verbouwing van het koepelgebouw ontwikkelt en realiseert HBB Groep het boutique hotel en de ondergrondse parkeerkelder.

Lees ook:

Ringvormige vloervelden

In De Koepel worden nieuwe ringvormige vloervelden gerealiseerd. Die bieden ruimte aan de onderwijslokalen van de universiteitscampus én aan flex- en werkplekken voor startende en gevestigde ondernemers. Daarnaast wordt er gelijktijdig in de kelder een bioscoop met 600 zitplaatsen gerealiseerd. Dus terwijl de bouwer met het dak bezig is, zijn ze gelijktijdig in de grond aan het boren om de kelder straks uit te kunnen graven.

Rond het koepelgebouw worden in de bestaande gebouwen en in de nieuwbouw 250 studentenwoningen en 100 sociale woningen gerealiseerd. Verder staat op de planning: een boutique hotel, een buurtwinkel, diverse horeca gelegenheden en een ondergrondse parkeerkelder met 130 plekken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.