Ga naar hoofdinhoud
Transformatie

Duurzame werkruimte in oude treinloods

Een oude, monumentale treinloods in Utrecht is omgebouwd tot een hippe werkplek voor 150 duurzame ondernemers. Utrecht Community, kortweg UCo, heeft op 1 april haar deuren geopend. De ruimte is 1.800 vierkante meter groot en energieneutraal voorbereid. Deze ingrijpende verbouwing is gerealiseerd in samenwerking met de NS en de gemeente Utrecht.

Tochtige treinloods

De oude, tochtige treinloods in het centrum van Utrecht is getransformeerd tot een inspirerende, duurzame werk- en workshopruimte. De ruimte is open, karakteristiek en bovenal licht. Ramen over het gehele dak zorgen namelijk voor een overvloed aan daglicht, waardoor lampen overdag overbodig zijn. Daarnaast zorgt een warmtepomp via vloerverwarming voor de verwarming van de gehele hal.

Meerwaarde voor de maatschappij

UCo is meer dan een werkplek, het is een community van en voor pioniers die elkaar inspireren. Ondernemers die vanuit hun eigen discipline individueel én gezamenlijk bouwen aan een duurzame toekomst. UCo heeft geen winstoogmerk. De focus ligt op het creëren van meerwaarde voor de maatschappij. Mede-oprichter Mirjam Schmull: ‘We willen letterlijk en figuurlijk ruimte bieden voor initiatieven om Nederland groener en gezonder te maken’. De drijvende kracht achter de oprichting van UCo is de social enterprise Except Integrated Sustainability.

Op dit moment is 60 procent van de ruimte verhuurd. De belangstelling vanuit ondernemers is groot, de organisatie kijkt specifiek naar bedrijven met een duurzaam DNA. Zowel kleine als grotere ondernemingen kunnen een werkplek huren. Als huurder beschik je niet alleen over een werkplek, maar ook over diverse vergaderruimtes, bel-units, stilteplekken, een gezamenlijke lunchruimte, een terras en ruime tuin én de mogelijkheid om inspirerende workshops en events bij te wonen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.