Ga naar hoofdinhoud
Transformatie

Parkeergarage in monumentale loods

Een oude machinefabriek uit 1932 wordt getransformeerd naar een parkeergarage. Continental Car Parks heeft overeenstemming bereikt met Allround Parking Services voor de inbouw van een parkeergarage in de monumentale loods aan de Distelweg in Amsterdam.

In totaal worden 169 parkeerplaatsen gerealiseerd over 3 bouwlagen met daarbij een lift en twee trappenhuizen in de voormalig Amsterdamse machinefabriek. Het project is gegund aan Continental Car Parks vanwege het ontwerp en de beste prijs per parkeerplaats. De renovatie van de loods wordt momenteel uitgevoerd door Van der Ley Bouwbedrijven. Begin februari zal Continental Car Parks starten met haar werkzaamheden. De verwachting is dat de totale renovatie eind augustus gereed is.

Industriële verleden

De parkeergarage in Amsterdam is onderdeel van het project De Vrije Kade, een autovrije woonbuurt aan het Johan van Hasseltkanaal op de Buiksloterham. Het ontwerp is van Heren 5 architecten bv bna. De parkeerloods zal voorzien in de nodige parkeerplaatsen voor de bewoners en voldoet aan de eisen uit de parkeernorm NEN 2443-openbare parkeergarages. Het industriële verleden komt tot uiting in het robuuste karakter van de parkeerloods en de no-nonsense houding in de aanpak van de renovatie. In de loods worden sleuven gezaagd om natuurlijke ventilatie tot stand te brengen. De parkeergarage zal gebruikmaken van ledverlichting en er zullen oplaadpunten voor elektrische auto’s worden gerealiseerd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.