Ga naar hoofdinhoud
Transformatie

Transformatie ‘grootste kantoor van Europa’

De transformatie van kantoorgebouw Rivierstaete is in volle gang. Het sculpturale gebouw aan de oever van de Amstel krijgt een compleet nieuwe indeling met een open en heldere uitstraling. Onder meer WPP, het grootste reclamebedrijf ter wereld, zal er straks haar intrek nemen.

Grootste kantoor van Europa

MVSA Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe exterieur van Rivierstaete. Het hernieuwde kantoorgebouw zal eind 2017 worden opgeleverd. Toen Rivierstaete in 1973 in gebruik werd genomen, was het gebouw dankzij een oppervlakte van bijna 28.000 m2, het grootste kantoor van Europa. Om het gebouw aan te passen aan de huidige wensen van de gebruiker, komt er een nieuwe schil. De karakteristieke opbouw van volumes blijft behouden.

Extravert gebouw

Het introvert ogende gebouw wordt getransformeerd naar een extravert gebouw door volglazen gevels toe te voegen.  Extra buitenruimtes met veel groen worden gecreëerd om de verbinding tussen binnen en buiten te versterken, wat een prettige en gezonde werkomgeving oplevert.

Een dakterras van 325m2 met skybar op de negende verdieping zal een spectaculair uitzicht bieden op de Amstel en Amsterdam. Rivierstaete wordt een modern gebouw, geheel voorzien van state-of the-art-technologie.

Transformatie Rivierstaete

Beeld: Vingtsix Visualization

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.